Collega’s

“Aalberts heeft een fijne werkmentaliteit: het zou mooi zijn als het lukt, maar als het niet lukt, is het ook goed.”

Gert-Jan Mateboer, Werkvoorbereider duurzaam

Jezelf ontwikkelen

Bij Aalberts bieden we ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wil je graag iets nieuws leren? Dan kan dat. 
Gert-Jan werkt nu vier jaar bij Aalberts en is hier hét voorbeeld van. “Ik kom uit de metaalindustrie en wilde graag iets anders proberen. Iets met duurzaamheid en elektriciteit leek me wel wat, net als het ‘onder de mensen zijn’. Ik had nog geen ervaring binnen deze sector, maar ik ben drie jaar op stap geweest met een team en heb toen dagelijks zonnepanelen gelegd. Ondertussen heb ik de opleiding Elektrische Bedrijfsinstallaties gevolgd: zo kwam ik steeds een stapje verder.

Lees het hele verhaal

“De techniek gaat altijd door, nieuwe ontwikkelingen maken het uitdagend. Ik mag steeds weer wat nieuws leren. Het leuk vinden is ook belangrijk: ik zou echt niet meer willen switchen naar een ander beroep.”

Gerrit van Schoonhoven, Installatiemonteur Aalberts Installaties

Doen wat je leuk vindt

Dat installatietechniek je jaren kan uitdagen, daar weet Gerrit alles van. Na de middelbare school wilde Gerrit de staalsector in: “Ik wilde lassen – de installatietechniek was niet bij mij opgekomen. Maar toen ik daar bij toeval ben ingerold via mijn stage ben ik er nooit meer weggegaan. Het is mooi werk, uitdagend en met veel afwisseling.” Na het afronden van zijn opleiding is Gerrit aan het werk gegaan. Hij werkt al meer dan 20 jaar in de installatietechniek. “De techniek gaat altijd door, nieuwe ontwikkelingen maken het uitdagend. Ik mag steeds weer wat nieuws leren. Het leuk vinden is ook belangrijk: ik zou echt niet meer willen switchen naar een ander beroep. Ik hoop echt tot mijn pensioen bezig te blijven met doen wat ik leuk vind.”  

Lees het hele verhaal

“Als je hier komt werken, kan je bij wijze van spreken beginnen als kabeltrekker. Maar the sky is the limit. Waar je uiteindelijk terecht wilt komen, kan je terechtkomen.”

Wesley van der Haar, Werkvoorbereider zonnepanelen

Beginnen als kabeltrekker

Aalberts streeft ernaar om de ontwikkelingen steeds een stapje voor te zijn. Techniek is namelijk altijd in beweging! Ben jij leergierig en niet bang om met verandering mee te gaan? Dan ben jij misschien wel de ideale collega van Wesley. “Ik werk al veertien jaar bij Aalberts en ben hier terechtgekomen voor een stage. Ik ben begonnen als elektromonteur, maar zo’n acht jaar geleden begon Aalberts met zonne-energie. Toen ben ik met een monteur mee geweest en heb ik daar de kunst mogen afkijken. Zo ben ik begonnen met het plaatsen van zonnepanelen voor particulieren. Tegenwoordig houd ik me veelal bezig met ingewikkelde storingen en grote zakelijke projecten.”

Lees het hele verhaal

“Aalberts Duurzaam heeft bij ons de zonnepanelen gemonteerd en geïnstalleerd. Wat daarbij in de meterkast gebeurde vond ik machtig interessant.”

Jarno van der Vrugt, Elektromonteur in opleiding

Van BOL naar BBL

Bij Aalberts kijken wij altijd naar de sterkte kanten van een medewerker. Waar ben je goed in en wat wil je zelf? Dit doen we ook bij stagiaires die bij ons stage komen lopen. Zien wij dat jij past bij Aalberts dan bieden we je graag een bbl-opleiding aan. Jarno is momenteel bezig met zijn bbl-opleiding elektromonteur. “Ik ga één dag in de week naar school en vier dagen werk ik hier bij Aalberts. En dat vind ik prachtig, niet doorvertellen maar school vind ik eigenlijk niet veel aan.” Stilzitten aan een bureau is niks voor Jarno: “ik moet met mijn handen werken. Op de middelbare school had ik altijd goede cijfers voor techniek. Vooral elektrotechniek had ik in de vingers, ik snapte dat gewoon.”

 

Lees het hele verhaal

“Laat maar zien dat we het werk afkrijgen en dat het goed geregeld wordt met de klant. Als dat gebeurt, dan is het goed.”

Berend Langevoort, Projectleider Aalberts installaties

Techniek is in beweging

Berend Langevoort zit al ruim twintig jaar in de techniek. In dit vakgebied heeft hij veel ontwikkelingen meegemaakt. De interesse in technische ontwikkelingen is de belangrijkste reden die hem, twintig jaar geleden, heeft doen besluiten de keuze voor de techniek te maken. “Het begon allemaal met gloeilampen en TL-balken. Nu hebben we allemaal ledverlichting – we weten niet anders meer. Ook zonnepanelen zie je nu overal op huizen, waar deze er vroeger natuurlijk nog niet waren. Techniek is in beweging, je ziet het overal. Die ontwikkelingen en de nieuwe dingen die gaan komen vind ik fascinerend, ook omdat deze ontwikkelingen soms om een nieuwe aanpak vragen. Ik vind het interessant om dit uit te zoeken.” Hierdoor wil Berend ook graag in de techniek blijven werken.

Lees het hele verhaal

“Aalberts geeft mij perspectief voor de toekomst.”

Jarno Bijsterbosch, Werkvoorbereider Aalberts Installaties in opleiding

Een stageplek met doorgroeimogelijkheden

Ben jij op zoek naar een stageplek waar je kan ontdekken welke aspecten van de techniek jou aanspreken? Daar krijg je bij Aalberts de ruimte voor. Tijdens je stage kun je ‘proeven’ aan de verschillende functies. Zo kun je bij Aalberts Installaties en bij Aalberts Duurzaam meelopen. Dit heeft Jarno Bijsterbosch ook gedaan: “In het begin liep ik best veel met de monteurs op de bouw mee. Uiteindelijk ging ik als tekenaar naar het kantoor. Zo kon ik de mensen aansturen waar ik eerst met mee had gelopen.”

Lees het hele verhaal

“Loop een paar weken mee en je bent verkocht.”

Jarno van der Maten, Servicemonteur in opleiding

Onverwachts interessant

Dat de techniek je blijft verrassen, heeft Jarno van der Maten zeker gezien. Jarno heeft van jongs af aan al interesse gehad in de techniek. “Ik ben opgegroeid met de techniek – zo was ik er al mee bezig toen ik twee, drie jaar oud was. Dit ben ik nooit verleerd. Vooral het sleutelen aan auto’s en brommers in mijn vrije tijd vond ik erg leuk.” Toch heeft zijn interesse in de techniek hem doen verrassen. In de installatietechniek wilde hij namelijk nooit werken, toch werkt hij er nu in. Wat heeft er dan voor gezorgd dat hij van gedachten is veranderd? “Toen ik eenmaal stageliep bij Aalberts was het een stuk interessanter en leuker dan verwacht. Dit komt echt door de leuke collega’s die ik heb, het is altijd lachen. Ook is het werk dat ik doe heel erg breed: elke dag doe je wat anders.’’ 

Lees het hele verhaal

“Ik vind het op zich jammer dat mijn stage voorbij is. De tijd gaat veel sneller en ik leer hier zo veel dat ik het idee heb dat ik meer opsteek van de praktijk dan van de theorie.”

Robin de Vos , Voormalig stagiair Aalberts Installaties

Breed kijken

Bij Aalberts Installaties en Aalberts Duurzaam ontvangen wij met plezier stagiairs. Talenten in de dop helpen zoeken naar wat ze écht leuk vinden en waar ze goed in zijn. Robin loopt stage bij Aalberts Installaties. Met nog één week te gaan weet hij na negen weken meelopen dat de installatietechniek echt zijn ‘ding’ is. “Stilzitten kan ik niet: ik wil wat doen. Daarom volg ik ook een brede opleiding. Van loodgieterswerk tot elektrotechniek. En Aalberts sluit hierbij aan, ik heb meerdere aspecten van het vak mogen zien.”  

Lees het hele verhaal

“Hier heb je eigenlijk alles afwisselend: precies het juiste aantal mensen en werk op heel veel verschillende locaties.”

Zwier Junior, Projectleider Aalberts Installaties

Het complete verhaaltje

Bij Aalberts kun je terecht voor verschillende banen in de techniek. Zo kun je ook terecht als projectleider. Projectleider zijn is een veelzijdige functie. Dat het elke dag weer anders is, heeft ook werknemer Zwier Junior ervaren. “In principe is het zo dat je als projectleider een aantal projecten onder je hebt waarbij je verantwoordelijk bent voor de correcte uitvoering. Vanaf het begin af aan ben je erbij betrokken. Je krijgt een aanvraag binnen, waarvoor je een ontwerp en calculatie gaat maken. Dan is de vraag: gaat het door of niet? Als het dan doorgaat, ben je er tot aan de oplevering bij betrokken.” 

Lees het hele verhaal