Berend Langevoort

Solliciteren

Doe je eenvoudig
zonder CV of brief!

Techniek is in beweging

Berend Langevoort zit al ruim twintig jaar in de techniek. In dit vakgebied heeft hij veel ontwikkelingen meegemaakt. De interesse in technische ontwikkelingen is de belangrijkste reden die hem, twintig jaar geleden, heeft doen besluiten de keuze voor de techniek te maken. “Het begon allemaal met gloeilampen en TL-balken. Nu hebben we allemaal ledverlichting – we weten niet anders meer. Ook zonnepanelen zie je nu overal op huizen, waar deze er vroeger natuurlijk nog niet waren. Techniek is in beweging, je ziet het overal. Die ontwikkelingen en de nieuwe dingen die gaan komen vind ik fascinerend, ook omdat deze ontwikkelingen soms om een nieuwe aanpak vragen. Ik vind het interessant om dit uit te zoeken.” Hierdoor wil Berend ook graag in de techniek blijven werken.

In 1998 is Berend bij Aalberts aan de slag gegaan. “Ik kende Rob Aalberts, de oud-eigenaar. Hij heeft me destijds uitgenodigd voor een gesprek en sindsdien werk ik hier. Ik ben hier dus al 24 jaar aan de het werk.” Wat is dan het geheim van Aalberts? “Wij zijn altijd kleinschalig geweest en die mentaliteit leeft nog steeds, juist nu we groeien. We werkten echt vanuit: laat maar zien dat we het werk afkrijgen en dat het goed geregeld wordt met de klant. Als dat gebeurt, dan is het goed. Dat is in grote bedrijven wel anders.”

“Laat maar zien dat we het werk afkrijgen en dat het goed geregeld wordt met de klant. Als dat gebeurt, dan is het goed.”

Korte lijntjes

Met de tijd is er wel het een en ander veranderd bij Aalberts, vooral omdat het bedrijf is gegroeid. “Er is een wat grotere doorstroom van werknemers en er komt tegenwoordig wat meer papierwerk bij kijken. Maar het werk is nog steeds voornamelijk in en rondom Oene. Iets wat ik altijd al leuk heb gevonden: je kent de mensen, je kunt in de omgeving wat betekenen. We hebben klanten waar we al zo’n 15 jaar voor werken. Daar loop je makkelijk naar binnen. Die korte lijntjes vind ik belangrijk. Ook als je rondrijdt, zie je werk dat we zelf hebben gedaan en daar kan ik dan trots op zijn. 
 
Werken bij Aalberts is leuk vanwege de betrokkenheid. “We zitten met een best klein team op kantoor. Er zijn veel monteurs op pad, maar het is wel kleinschalig. We werken lokaal en kunnen een breed scala aan techniek bieden. Dat maakt het leuk bij Aalberts. En als je een keer een ander aspect van de elektrotechniek wilt leren, dan kan dat.” 

Aalberts in drie woorden

Servicegericht, hardwerkend, collegiaal.