Robin de Vos 

Voormalig stagiair Aalberts Installaties 

Solliciteren

Doe je eenvoudig
zonder CV of brief!

Breed kijken

Bij Aalberts Installaties en Aalberts Duurzaam ontvangen wij met plezier stagiairs. Talenten in de dop helpen zoeken naar wat ze écht leuk vinden en waar ze goed in zijn. Robin loopt stage bij Aalberts Installaties. Met nog één week te gaan weet hij na negen weken meelopen dat de installatietechniek echt zijn ‘ding’ is. “Stilzitten kan ik niet: ik wil wat doen. Daarom volg ik ook een brede opleiding. Van loodgieterswerk tot elektrotechniek. En Aalberts sluit hierbij aan, ik heb meerdere aspecten van het vak mogen zien.”  

Robin volgt de opleiding Middenkader Engineering aan het Deltion college te Zwolle. Het eerste jaar van deze opleiding is breed opgezet, waardoor studenten ontdekken wat ze echt leuk vinden. Hierdoor kunnen ze alle kanten op. In hun tweede jaar kiezen ze vervolgens een specialisatie. “Ik vind het op zich jammer dat mijn stage voorbij is. De tijd gaat veel sneller en ik leer hier zo veel dat ik het idee heb dat ik meer opsteek van de praktijk dan van de theorie. Aalberts heeft mij aangeboden een BBL-opleiding te volgen, dan hoef ik het eerste jaar niet over te doen. Maar ik denk daar nog even over na en dat vindt Aalberts prima.” 

“Ik vind het op zich jammer dat mijn stage voorbij is. De tijd gaat veel sneller en ik leer hier zo veel dat ik het idee heb dat ik meer opsteek van de praktijk dan van de theorie.” 

Een goed gesprek

“Via stagemarkt kwam Aalberts op mijn pad. Mijn vader zit ook in de techniek en door deze invloeden van huis uit voelde ik mij ook aangesproken door het verhaal van Aalberts. Eén belletje met Aalberts en ik mocht op gesprek komen. En nu heb ik negen weken stage er op zitten en heb ik vele dingen mogen doen en vele plekken in de regio mogen zien.” 

“Ik vind het heel fijn dat ik niet aan één plek ben gebonden. Ik ervaar hierdoor echt vrijheid. Ik was gisteren nog in Olst bij een zakelijke klant en vandaag sta ik hier op de bouw bij een particulier huis. Ik kan zeker zeggen dat stagelopen bij Aalberts je veel kanten van het vak laat zien en zo jou helpt een passende keuze te maken.” 

Aalberts in drie woorden

Gezellig, leerzaam, verstand van zaken.