Gerrit van Schoonhoven

Installatiemonteur Aalberts Installaties 

Solliciteren

Doe je eenvoudig
zonder CV of brief!

Doen wat je leuk vindt

Dat installatietechniek je jaren kan uitdagen, daar weet Gerrit alles van. Na de middelbare school wilde Gerrit de staalsector in: “Ik wilde lassen – de installatietechniek was niet bij mij opgekomen. Maar toen ik daar bij toeval ben ingerold via mijn stage ben ik er nooit meer weggegaan. Het is mooi werk, uitdagend en met veel afwisseling.” Na het afronden van zijn opleiding is Gerrit aan het werk gegaan. Hij werkt al meer dan 20 jaar in de installatietechniek. “De techniek gaat altijd door, nieuwe ontwikkelingen maken het uitdagend. Ik mag steeds weer wat nieuws leren. Het leuk vinden is ook belangrijk: ik zou echt niet meer willen switchen naar een ander beroep. Ik hoop echt tot mijn pensioen bezig te blijven met doen wat ik leuk vind.”  

Zijn loopbaan begon Gerrit als 18-jarige bij een installatiebedrijf. Na vele leuke jaren ging Gerrit op zoek naar een nieuwe uitdaging: “Ook om mezelf verder te ontwikkelen. Zo kwam ik bij Aalberts terecht. Het eerste gesprek was direct goed. Aalberts kon nog mensen gebruiken en zo is het balletje gaan rollen.” Bij Aalberts zien wij onze collega’s niet als nummertje: iedereen kan bij elkaar binnenlopen – ook bij de directeur. “Ik kan met iedereen overweg, we denken veel hetzelfde. Een grapje op zijn tijd en samenwerken. Ook krijg je de ruimte voor een goede werk-privébalans: als er thuis iets is, dan krijg ik daar de ruimte voor.”  

“De techniek gaat altijd door, nieuwe ontwikkelingen maken het uitdagend. Ik mag steeds weer wat nieuws leren. Het leuk vinden is ook belangrijk: ik zou echt niet meer willen switchen naar een ander beroep.” 

Als je het ziet, dan ben je verkocht

Als Gerrit zou moeten aangeven wat zijn werk zo leuk maakt, kan hij eigenlijk niet kiezen. Momenteel werkt Gerrit aan een nieuwbouwwoning waar Aalberts de volledige installatie van doet. “Ik doe alles: van dak- en zinkwerk en overig loodgieterswerk tot warmtepompen. Soms nog een klein beetje elektra maar daar heb ik voornamelijk hele goede collega’s voor zodat ik mij kan focussen op hetgeen waar ik goed in ben.” Het liefst zou hij iedereen uitnodigingen eens een dagje met hem mee te lopen. “Als je het ziet, dan ben je verkocht. Als je van aanpakken weet en wilt, kan je ver komen binnen Aalberts.” 

Aalberts in drie woorden

Gebroederlijk, uitdagend, ruimte.