Gert-Jan Mateboer

Werkvoorbereider duurzaam

Solliciteren

Doe je eenvoudig
zonder CV of brief!

Jezelf ontwikkelen

Bij Aalberts bieden we ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wil je graag iets nieuws leren? Dan kan dat. 
Gert-Jan werkt nu vier jaar bij Aalberts en is hier hét voorbeeld van. “Ik kom uit de metaalindustrie en wilde graag iets anders proberen. Iets met duurzaamheid en elektriciteit leek me wel wat, net als het ‘onder de mensen zijn’. Ik had nog geen ervaring binnen deze sector, maar ik ben drie jaar op stap geweest met een team en heb toen dagelijks zonnepanelen gelegd. Ondertussen heb ik de opleiding Elektrische Bedrijfsinstallaties gevolgd: zo kwam ik steeds een stapje verder.

“Ik ben een tijdje AC-monteur geweest. Sinds een maand ben ik werkvoorbereider. Dit laat goed zien dat je kunt groeien binnen het bedrijf. Dit was ook één van de redenen dat ik bij Aalberts wilde werken. Een andere reden is dat de teams bestaan uit leuke collega’s. Het klikte en dat is belangrijk. De collega’s accepteren mensen snel. Het is een leuk stel bij elkaar, met een positieve instelling. 

Op één lijn zitten

Op de werkvloer ervaart Gert-Jan weinig stress, wat het werken erg prettig maakt. “Aalberts heeft een fijne werkmentaliteit: het zou mooi zijn als het lukt, maar als het niet lukt, is het ook goed. We proberen het natuurlijk wel altijd af te krijgen, maar het werkt wel prettig. Bij de wekelijkse bespreking kijken we hoe de werkverdeling is en nemen we, waar nodig, taken van elkaar over. Zo weten we wat we aan elkaar hebben en zitten we op één lijn.

“Aalberts heeft een fijne werkmentaliteit: het zou mooi zijn als het lukt, maar als het niet lukt, is het ook goed.”

Aalberts in drie woorden

Familiebedrijf, flexibel, kwaliteit.

Gert-Jans ideale collega heeft empathie, snapt wat er speelt en is meedenkend. “Je hoeft niet per se technisch onderlegd te zijn, zolang je maar wilt werken en interesse hebt. Doorgroeien kan altijd.” Daarnaast is een vlotte babbel volgens Gert-Jan een pre!