Jarno van der Vrugt

Elektromonteur in opleiding

Solliciteren

Doe je eenvoudig
zonder CV of brief!

Van BOL naar BBL

Bij Aalberts kijken wij altijd naar de sterkte kanten van een medewerker. Waar ben je goed in en wat wil je zelf? Dit doen we ook bij stagiaires die bij ons stage komen lopen. Zien wij dat jij past bij Aalberts dan bieden we je graag een bbl-opleiding aan. Jarno is momenteel bezig met zijn bbl-opleiding elektromonteur. “Ik ga één dag in de week naar school en vier dagen werk ik hier bij Aalberts. En dat vind ik prachtig, niet doorvertellen maar school vind ik eigenlijk niet veel aan.” Stilzitten aan een bureau is niks voor Jarno: “ik moet met mijn handen werken. Op de middelbare school had ik altijd goede cijfers voor techniek. Vooral elektrotechniek had ik in de vingers, ik snapte dat gewoon.”

 

Toen Jarno na zijn middelbare school begon aan de mbo-opleiding Eerste Monteur Elektro­technische Installaties Woning en Utiliteit aan het Deltion college te Zwolle, moest hij een stage zoeken. “Aalberts Duurzaam heeft bij ons de zonnepalen gemonteerd en geïnstalleerd. Wat daarbij in de meterkast gebeurde vond ik machtig interessant. De monteur vertelde mij dat Aalberts stageplekken aanbiedt. Dus na een telefoontje met Zwier (directeur) ben ik op gesprek geweest en na twee weken stage kreeg ik de mogelijkheid mijn opleiding om te zetten naar een bbl-opleiding.”

“Aalberts Duurzaam heeft bij ons de zonnepanelen gemonteerd en geïnstalleerd. Wat daarbij in de meterkast gebeurde vond ik machtig interessant.”

Samen één team

Collega’s maken het werken bij Aalberts extra leuk. “Je moet tegen een grapje kunnen hier en daar maar mijn collega’s maken echt mijn dag. Ook al ben ik nog in opleiding, voel ik mij echt onderdeel van het team. De werkvoorbereider spreekt mij ook aan als hij iets wil weten.” Ook ervaart Jarno veel vrijheid: “mijn begeleider laat mij vaak ook de leiding nemen dan mag ik bijvoorbeeld de stagiair begeleiden. Ik word niet constant op de vingers gekeken.” Ook het op pad zijn bevalt Jarno goed: “ik zie de hele regio. Kom bij verschillende mensen thuis en ik werk met leuke collega’s. Voor mij de perfecte combinatie.”

“Vier dagen werken vraagt wel meer discipline van jezelf. Je hebt minder tijd om je schoolwerk voor te bereiden. Maar het voordeel is dat ik meer tijd heb in het weekend. Door vier dagen te werken heb ik geen bijbaan meer nodig. Ik zit in het weekend met vrienden in de keet en dan sta ik maandag weer fris en fruitig op de zaak.”

Aalberts in drie woorden

Leuk, leerzaam, ruimte.