Jarno van der Maten 

Servicemonteur in opleiding.

Solliciteren

Doe je eenvoudig
zonder CV of brief!

Onverwachts interessant

Dat de techniek je blijft verrassen, heeft Jarno van der Maten zeker gezien. Jarno heeft van jongs af aan al interesse gehad in de techniek. “Ik ben opgegroeid met de techniek – zo was ik er al mee bezig toen ik twee, drie jaar oud was. Dit ben ik nooit verleerd. Vooral het sleutelen aan auto’s en brommers in mijn vrije tijd vond ik erg leuk.” Toch heeft zijn interesse in de techniek hem doen verrassen. In de installatietechniek wilde hij namelijk nooit werken, toch werkt hij er nu in. Wat heeft er dan voor gezorgd dat hij van gedachten is veranderd? “Toen ik eenmaal stageliep bij Aalberts was het een stuk interessanter en leuker dan verwacht. Dit komt echt door de leuke collega’s die ik heb, het is altijd lachen. Ook is het werk dat ik doe heel erg breed: elke dag doe je wat anders.’’ 

“Loop een paar weken mee en je bent verkocht.” 

 Voor Jarno staat zijn collega’s stipt op nummer één. “Wat ik merk is dat, als je ergens voor wil gaan, ze zich honderd procent willen inzetten om het je te leren. Dit doen ze op de juiste manier, precies zoals je het moet leren. Ook kun je bij Aalberts heel veel leren: van elektro, zonnepanelen, warmtepompen tot cv-ketels – alles heb ik al gehad.” 

“Ik raad het iedereen aan” 

Jarno van der Maten is begonnen bij Aalberts als stagiair. Na zijn succesvolle stageperiode heeft hij ervoor gekozen om een BBL-opleiding in het vakgebied te gaan doen. Zo gaat hij één keer in de week naar school en werkt hij de andere vier dagen mee in het bedrijf. Wanneer zijn klasgenootjes ernaar vragen, raadt hij het iedereen aan om bij Aalberts te komen. “Alles is hier goed geregeld: leuke collega’s, fijne werksfeer en goede materialen. Ook dat ken ik anders, veel maatjes van mij werken namelijk met minder kwalitatief materiaal. Loop hier een paar weken mee en je bent verkocht.” 

 Inmiddels wordt Jarno gezien als volwaardige collega. Hij krijgt de verantwoordelijkheid en de vrijheid om zelf op pad te gaan. “Ik kom vaak bij mensen thuis en maak de mensen blij. Ook vertegenwoordig ik hét bedrijf dat goed in de regio ligt, als ik het zo hoor van de klanten.” Graag doet Jarno dit nog velen jaren. “Een jaar geleden wist ik nog niet wat ik wilde, maar nu zie ik mezelf zeker de komende tien jaar nog bij Aalberts werken.” Dat hij dit kan bij Aalberts, is iets dat vaststaat. 

Aalberts in drie woorden

Leerzaam, leuke collega’s, heel breed.